Külön. Nektek.

Üzenet amerikai véreimhöz

Én véreim, akiket közös átkunk
Vett el tőlünk s szakított messze-messze,
Tán túl-sokszor jutunk az eszetekbe.

Hajh, pedig a magyar élet rohan már
S özönvizéből csak az, ki kilábol,
Kit rút Közeltől messze-csal a Távol.

Messzi-magyarok, jaj, be irigyellek:
Itthon már minden elvesztve előre
S boldogok vagytok: messze vagytok tőle.

Ady Endre

9 Comments

9 Reader’s Comments

 1. Az amerikai magyarság nagy része még erősen jobboldali,ez kitűnik olyan magyar nyelven is sugárzó rádióadók stílusából,mint pl.a clevelandi WUJC vagy az akroni WAPS.Ezekbe a műsorvezetőkbe annyira bevésődött a hazai baloldal gyűlölete,hogy még mindig nagy előszeretettel komcsiznak és nem akarják észrevenni az Orbán-kormány mérhetetlenül nemzetellenes cselekedeteit,náluk egy magát “jobboldalinak”,konzervatívnak tartó kormány csak jó lehet és minden baloldali kormány maga a Sátán…Sajnos,ez tény!

 2. Ébresztő,adminisztrátor! Szabadságra mentél???

 3. A fenti dolog nagyon is igaz. Sajnos, amit az Orbán kormány mondott a választások előtt, abból semmi nem igaz. Nincs és nem is volt tervük az országgal. Látszik is hogy kapkodnak és fogalmuk sincs mit kell tenni, hogy Magyarország kilábaljon a válságból. Sőt még jobban magunkra haragítjuk, ha kell egész Európát. Lásd az Eurovíziós szavazás.
  Orbán Viktor újabb leveleket küldött az állampolgároknak, papírt pocsékolva, sok milliót kidobva az ablakon. Ugyanakkor egyetlen e-mailre sem válaszol. A miniszterei meg olyan kevés kreativitással rendelkeznek, hogy azzal nem lehet az országot rendbe tenni. Szégyen amit csinálnak ! Pedig pofon egyszerű az ország rendbetétele, de értelmes emberekkel, nem észnélküli miniszterekkel!!!

 4. A fenti dolog nagyon is igaz. Sajnos, amit az Orbán kormány mondott a választások előtt, abból semmi nem igaz. Nincs és nem is volt tervük az országgal. Látszik is hogy kapkodnak és fogalmuk sincs mit kell tenni, hogy Magyarország kilábaljon a válságból. Sőt még jobban magunkra haragítjuk, ha kell egész Európát. Lásd az Eurovíziós szavazás.
  Orbán Viktor újabb leveleket küldött az állampolgároknak, papírt pocsékolva, sok milliót kidobva az ablakon. Ugyanakkor egyetlen e-mailre sem válaszol. A miniszterei meg olyan kevés kreativitással rendelkeznek, hogy azzal nem lehet az országot rendbe tenni. Szégyen amit csinálnak ! Pedig pofon egyszerű az ország rendbetétele, de értelmes emberekkel, nem észnélküli miniszterekkel!!!

  +1

 5. En mar kint elek 1979 ota es igaz hogy Republikanusnak szavaztam az elso 15-evbe de mostanaba mind a ket partot utalom es egy vasat nem adnek eggyiknek sem. Obamara szavaztam de ma’r ot se szeretem most. Az egesz USA politika Mafia tipusu.

 6. dr. Pekala karoly

  nagyon rossz dolog volt a 45 eves szovjet megszallas, mert megmergezte
  a magyar lelket.
  Nyugaton Europaban a kommunista partoknak kepviseloik vannak
  a Parlamentben es senkinek nics semmi kifogasa a leftist-iranyvonallal!
  Hovatovabb ujabban fasiszta part, jobbik a magyar parlamentben
  hallatja idiota szavat…….

  nemzetkozi jogasz san francisco-bol

 7. D. George Kyld Naw

  :?

 8. TISZTELT HONFITÁRSAIM MA MAGYARORSZÁGON TOMBOL A NÁCIZMUS AZ ORBÁN KORMÁNY NYILT TERET ADOT A NÁCI IDEOLOGIÁNAK ÉN CIGÁNY EMBER VAGYOK ÉS DŐBENETES A SZÁMOMRA AZ A TÉNY HOGY ÜGY HASZNÁLJA A CIGÁNYSÁGOT A MAGYAR POLITIKAI ELIT. MINTHA ÁLATOKROL LENE SZO DŐBENETES AZ IS HOGY IT CSUPÁN AZÉRT GYILKOLTAKMEG CIGÁNY EMBEREKET MERT ZSÁRMAZÁSUK ROMA VOLT MÉG ANYIBA SE VETE ŐKET AZ AKORI BAL OLDAL HOGY SZAK PSZIOLOGUST ADJONAK NEKIK HOGY FŐL TUDJÁK DOLGOZNI AZ ESEMÉNYEKET, A MAGYAR ZSIDOSÁG HALGAT ÉS MOST IS HALGAT IT CIGÁNYOKAT GYALÁZNAK MEG NAP MINT NAP HA IT EGY ZSIDOSZÁRMAZÁSU EMBERT A LEG KISEB BAJ ÉRI AZ EGÉSZ MÉDIA FEL LÁZAD.PEDIG A ROKONAINKAT EGYÜTESEN PUSZTITOTÁK EL, HA TETCIK HA NEM ÉS AZ ELMULT 22 ÉVBE HALGATAK SOHA NEM ÁLTAK KI A MAGYAR CIGÁNYSÁGÉRT CSAK AMIKOR AZ EGYESSULT ÁLLAMOK ELNŐKE EMELTE FEL A HANGJÁT AKOR MONDTAK VALAMIT,DE AZ IS SEMIT MONDO VOLT KEDVES ZSIDO BARÁT5AIM ELÉGVOLT HOGY A MAGYARORSZÁGI CIGÁNYOKAT HASZNÁLJÁK FEL ARA HOGY RASZIZMUS VAN MAGYARORSZÁGON DŐBENETES ÉS SZÉGYEN TELJES AZ AMIT MÜVELNEK. HONFITÁRSAIM SEGITCSETEK RAJTUNK MAGYAR CIGÁNYOKON MERT EZ BORZALMAS AMI ITFOJIK A VEZETŐINK EL LOPJÁK A ROMÁKNAK SZÁNT PÉNZEKET,SAJÁT CÉLRA HASZNÁLJÁK FEL NEM JUT EL HOZÁJUK MINDEN JO AMIT ADNI TUTOK OJAN ÉHEZÉS CSAK A 2 VILÁGHÁBORU IDEJÉN VOLT AMI IT FOJIK A TELEFON SZÁMOM 06705065963 SEGITCSETEK HA TUDTOK

 9. KÉRLEK MÉG BENETEKET HOGY HA TUDTOK KULDJETEK UJSÁG IROKAT HOGY LÁTHASÁTOK AZOKAT A KŐRULMÉNYEKET AMIKBE AZ ORBÁN KORMÁNY ÉS A JOBBIK TETE EZEKET AZ EMBEREKET HAD LÁSA A VILÁG HOGY MENYIT ÉR EGY EMBER HA CIGÁNY KELET EUROPÁBA

Írja meg véleményét!